بيماري ديابت چيست؟ و انواع ديابت كدامند؟
بيماري ديابت چيست؟
بيماري ديابت، بيماري شايع، قابل كنترل ومزمن ميباشد. مواد غذايي بعد از مصرف در بدن به صورت قند (گلوکز) درميآيد و از اين قند براي توليد انرژي استفاده ميشود. انسولین هورموني است که در بدن از غده لوزالمعاده (پانكراس) ترشح شده و موجب ورود قند به سلول و استفاده از آن ميشود. (انسولين مثل کلید برای سلول عمل ميكند( اگر انسولين كم باشد و يا نتواند خوب كار كند، قند وارد سلول نشده و سلول گرسنه ميماند و در نتيجه كار بدن دچار اشكال ميشود، از طرفي قند خون بالا رفته وقند خون بالا ميتواند مانند سم عمل كرده و به سلول ها و بافتهاي بدن آسيب برساند.

انواع ديابت كدامند؟
سه نوع عمده ديابت وجود دارد:
1. دیابت نوع یک
2. دیابت نوع دو
3. دیابت بارداری
دیابت نوع یک
در اين نوع بيماري، بدن ميتواند انسولين توليد كند و يا بسيار كم توليد ميكند، به همين دليل در اين نوع ديابت ،حتما بايد انسولين تزريق شود تا نياز بدن تامين گردد. لازم به ذكر است كه انسولين ازهورمونهاي حياتي بدن است.
دیابت نوع دو
دراين نوع بيماري، بدن به مقدار کم انسولين توليد ميكند و يا بدن ميتواند به طور كامل از انسولين توليد شده استفاده كند (مقاومت به انسولين). دراغلب اين بيماران نياز به مصرف قرصهاي پايين آورنده ي قندخون ودر تعدادي از آنها نيز نياز به مصرف انسولين وجود دارد.
ديابت بارداري
ديابت بارداري به شرايطي گفته ميشود كه افزايش قند خون براي اولين بار، در طي دوران بارداري ديده شود .
ديابت بارداري، تقريباً در 4 درصد از بارداريها بروز ميكند.
ديابت، به طور كلي ،ميتواند براي روي رشد و نمو جنين در طي بارداري اثر داشته باشد. در اوایل بارداري ، ديابت مادر ميتواند منجر به بروز نقصهاي مادرزادي و افزايش خطر سقط جنين گردد. ناهنجاري هاي مادرزادي، در قلب شايع است. در طي سه ماهه دوم و سوم بارداري، ديابت مادر ميتواند منجر به تغذيه و رشد زياد از حد كودك گردد. داشتن نوزاد بزرگ و با وزن بالا، خطر زايمانهاي سخت را افزايش ميدهد؛ مثلاً نوزادهاي بزرگ اغلب براي تولد نياز به عمل سزارين دارند و اگر به طور طبيعي متولد شوند، خطر آسيب به ناحيه شانه آنها وجود دارد و وزن بالاي نوزاد همچنين باعث تاخير در زمان زايمان و خطرات كمبود اكسيژن براي مغز نوزاد ميشود.
به علاوه وقتي جنين بيش از حد تغذيه گردد و در نتيجه به دنبال آن سطح انسولين خونش افزايش يابد ، پس از زايمان، احتمال افت شديد قند خون در نوزاد وجود دارد، زيرا ديگر آن مقادير بالاي قند را از خون مادر دريافت نخواهد كرد و نوزاد نياز به درمان اورژانسي دارد.
مطالب فوق توسط پزشکان و گروه علمی همراه سلامت بررسی و تایید شده است . همراه سلامت سامانه مراقبت شخصی برای تمام مردم ایران می باشد .
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت "از متخصص بپرس" پرسش های خود را مطرح کنید یا نظریات و تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارید .