بهطور کلی موارد مصرف ژلوفن شامل کاهش دردها و التهابهای ناشی از التهابات، تب، دردهای خفیف تا متوسط و درمان اولیه دردهای قاعدگی است.
ژلوفن نام تجاری داروی ایبوپروفن است که در کشور ما به نام بروفن معروف است.
بهطور کلی موارد مصرف ژلوفن شامل کاهش دردها و التهابهای ناشی از التهابات، تب، دردهای خفیف تا متوسط و درمان اولیه دردهای قاعدگی است.
استفاده خودسرانه و بی اندازه از این نوع قرصها در کشور ما به شدت افزایش یافته که با توجه به عوارض نسبی این دارو میبایست از مصرف بدون تجویز پزشک خودداری نمود.
مصرف داروی ژلوفن در مواردی منع مصرف دارد که نداشتن آگاهی در این خصوص می تواند باعث بروز مشکلاتی شود.
– افراد مبتلا به آسم نباید از ژلوفن استفاده کنند.
– مبتلایان به فشار خون نیز باید با احتیاط فراوان از ژلوفن استفاده کنند چرا که ممکن است فشار خونشان بالا برود.
– افراد مبتلا به ناراحتی های خونی مثل هموفیلی و افرادی که مشکلات انعقادی دارند نیز باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند.
– این دارو بر روی معده اثر می گذارد بنابراین اگر افرادی مبتلا به زخم معده باشند و یا کولیت داشته باشند نیز ژلوفن برایشان مضر است.
– چون دفع این دارو از طریق کلیه و به صورت ادرار است مبتلایان به ناراحتیهای خیلی شدید کلیه نیز نباید از این دارو استفاده کنند همچنین کسانی که به ترکیبات آسپیرین حساسیت دارند نیز جزء موارد منع ژلوفن هستند.
– ژلوفن استامینوفن و همچنین داروهای ضد انعقادی تداخل دارویی دارد و نباید همراه این داروها استفاده شود.
– افرادی که داروهای آنتی دیابتیک استفاده می کنند باید در مصرف ژلوفن احتیاط کنند چرا که ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروهایشان میشود و افت ناگهانی قند و به دنبال آن بروز شوک را به همراه دارد.
– ژلوفن همراه با داروهای ادرار آور باید با احتیاط استفاده شود چرا که موجب کاهش اثر دارو میشود.
– لازم است که مصرف این دارو به حداقل رسانده شود و حتماً زیر نظر پزشک تهیه شود و به صورت خود سرانه مصرف نشود تا مشکلات ناشی از مصرف خودسرانه این دارو از بین برود.
منبع: پزشکان بدون مرز
همراه سلامت, همکار سلامت, بهترین پزشکان, پزشک آنلاین, تله مدیسین, بهترین پزشک, قلب و عروق, فشار خون, سکته قلبی, سکته مغزی,ژلوفن, دارو