کور رنگی چیست ؟؟؟؟
کوررنگی
کوررنگی یک بیماری اختلال ارثی است که در آن فرد قادر به تشخیص یک یا برخی رنگها یا تفکیک رنگ ها از هم نمیباشد. سلولهای مخروطی چشم افراد کوررنگ فاقد رنگدانههایی هستند که موجب دیدن رنگها میشوند. به همین دلیل این افراد برخی رنگها را به شکل طیفی از رنگهای خاکستری و سیاه میبینند. شایع ترین نوع کوررنگی این است که افراد تنها از تشخیص سبز از قرمز یا قرمز از مشکی دچار مشکل هستند .
علاوه بر عامل ارثی، ضربه و آسیب مغز به طوری که موجب التهاب و تورم در لب پسسری (قسمت عقبی مغز) شود و نیز آسیب سلولهای شبکیه در اثر امواج فرابنفش از عواملی هستند که میتوانند موجب کوررنگی اکتسابی شوند.
کوررنگی در میان مردان از زن ها شایع تر است به این صورت که یک نفر از هر 12 مرد و یک نفر از هر 200 زن مبتلا به کور رنگی میباشند .
درمان به دلیل ارثی بودن این بیمار امکان پذیر نیست ولی بعضی از بیماران برای تفکیک رنگ ها از لنزهای مخصوصی استفاده میکنند که هم بصورت لنز تماسی و هم بصورت لنز عینک وجود دارد .
درمان کور رنگی ارثی مخصوصا در کودکان قابل درمان نیست ولی تشخیص زودرس کوررنگی میتواند مانع بروز مشکلات آموزشی در کودکان شود.
در بسیاری موارد بیماران به جای تشخیص رنگ ممکن است ترتیب قرار گیری را بخاطر بسپارند. بعنوان مثال بیمار بخاطر میسپارد که چراغ قرمز همیشه بالای چراغ راهنمایی و چراغ سبز پایین قرار دارد.
مطالب فوق توسط پزشکان و گروه علمی همراه سلامت بررسی و تایید شده است . همراه سلامت سامانه مراقبت شخصی برای تمام مردم ایران می باشد .
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت "از متخصص بپرس" پرسش های خود را مطرح کنید یا نظریات و تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارید .