آیا می دانید سوء مصرف داروها و بخصوص تداخلات دارویی عامل 12 تا 20 درصد موارد بستری در بیمارستانها است؟
آیا می دانید سوء مصرف داروها و بخصوص تداخلات دارویی عامل 12 تا 20 درصد موارد بستری در بیمارستانها است؟
آیا می دانید در اغلب موارد این تداخلات کشف نمی شوند و کسی به آنها توجه نمی کند؟
علت این است که داروها و تداخلات آنها بقدری متنوعند که هیچ پزشکی همه تداخلات را نمی داند و حداقل در کشور ما کسی هم از نرم افزارهای دارویی استفاده نمی کند
همراه سلامت داروهای شما را بررسی می کند و اگر بین این داروها تداخلات مهم و تهدید کننده سلامت پیدا کند بلافاصله هشدار می دهد که موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید .
دارو و مسمومیت
علل مسمومیتهای دارویی ناخواسته و سهوی است و ممکن است خطای پزشکی باشد یعنی دوز صحیح رعایت نشود. ممکن است خطای داروخانه باشد یا در منزل خطای بیمار باشد که دارو را به اشتباه بخواند و مصرف کند و چهارم تداخلات دارویی باشد.
مصرف دارو تا زمان تاریخ انقضا قابل مصرف است. حتی اگر یک روز از تاریخ انقضای دارو گذشته باشد، نباید مصرف شود. اگر تاریخ انقضای دارو سپری شود، به احتمال بسیار زیاد تاثیر زیادی بر بیماری ندارد و همچنین ماده تجزیه میشود و تبدیل میشود به مادهای که اثر درمانی ندارد و میتواند مشکل مسمومیت ایجاد کند.
به علت ایجاد تداخلات دارویی، نباید برخی داروها را همزمان مصرف کرد. چون برخی داروها بر سطح جذب داروی دیگر اثر گذاشته و باعث افزایش یا کاهش جذب میشوند. دوم این که بعضی داروها بر متابولیسم کبدی داروی دیگر اثر میگذارند. چون کبد، داروها را دفع میکند و ممکن است دارویی تجویز شود که بر داروهای قبلی، اثر تقویتکننده داشته باشد.
از لحاظ سنی در قشرهای خاص مثل کودکان و سالمندان مسمومیت دارویی بیشتر روی میدهد، کودکان به علت کنجکاو بودن، دارو را به دهان میبرند و بنابراین نباید دارو در دسترس آنها باشد. در سالمندان مسمومیت دارویی زیاد است به علت این که تداخلات دارویی در این قشر زیاد است. گاهی هم این مساله مربوط میشود به فراموشی که فرد یادش نیست دارو را مصرف کرده و دوباره مصرف میکند و دچار مسمومیت میشود که اطرافیان سالمند هم باید توجه کنند.
در کل اين طور ميتوان نتيجه گرفت كه پيش از شروع يك داروي جديد بايد علاوه بر شيوه صحيح مصرف، در مورد تداخلات آن نيز با دكتر داروساز مشورت كرد.
در هنگام مصرف دارو به موار زیر توجه کنید :
• همیشه برچسب روی داروها را خوانید؛ اگر چیزی را متوجه نشدهاید یا درباره آن مطمئن نیستید، از دکتر داروساز سوال کنید.
• دستورات و هشدارهای روی برچسب را چه درباره داروهای نسخهای یا داروهای بدون نسخه را رعایت کنید.
• هر دارو را با یک لیوان پر آب بخورید، مگر اینکه دکترتان توصیه متفاوتی کرده باشد.
• دارو را با غذا مخلوط نکنید یا کپسول دارو را باز نکنید، مگر اینکه دکترتان به شما گفته باشد این کار را انجام دهید.
• هیچ دارویی را همزمان با مصرف ویتامینها نخورید.
• دارو را با نوشیدنی داغ مخلوط نکنید.
همراه سلامت, همکار سلامت, پزشک آنلاین, بهترین پزشکان, نوزاد, تله مدیسین, , مواد غذایی مفید, دارو , مسمومیت د
مطالب فوق توسط پزشکان و گروه علمی همراه سلامت بررسی و تایید شده است . همراه سلامت سامانه مراقبت شخصی برای تمام مردم ایران می باشد .
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت "از متخصص بپرس" پرسش های خود را مطرح کنید یا نظریات و تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارید .
ارویی , تداخلات دارویی
سامانه همراه سلامت بهترین سایت برای بررسی تداخلات دارویی می باشد .