یبوست و راهکارهای درمانی

یبوست به عنوان اُم‌المرض شناخته شده است


کاهش تعداد دفعات اجابت مزاج یا دشواری در دفع مدفوع به مدت چند هفته یا بیشتر را یبوست مزمن گویند.  یبوست به عنوان اُم‌المرض شناخته شده است که این بیماری به دلایل مختلف مانند استرس، خوردن برخی غذاها و کاهش فعالیت ایجاد می‌شود.

ورزش نکردن مهمترین دلیل برای ایجاد یبوست است. البته گاهی انجام ورزش‌های سنگین ممکن است این عارضه را ایجاد کند.
تغییرات آب و هوایی نیز در ایجاد یبوست موثر است و هر منطقه تغذیه مناسب خود را می‌طلبد. مصرف برخی غذاهای خشک نیز باعث ایجاد این عارضه می‌شود.
تند تند غذا خوردن باعث تشنگی در حین غذا می‌شود و همین امر منجر به یبوست می‌شود. وجود بواسیر، استفاده از داروهای مخدر، انسداد روده، وجود انگل، بیماری‌های عصبی و روانی، خشکی روده و سرطان از دیگر عوامل ایجاد یبوست است.
سردرد، اضافه وزن، بوی بد دهان، کج خلقی و افسردگی، بیماری‌های کبدی و غیره از عوارض این بیماری است.
راه های درمان یبوست مزمن معمولاً با اصلاح رژیم غذایی و ایجاد تغییر در سبک زندگی به منظور افزایش سرعت حرکت مدفوع در روده شروع می‌شود. بیش از 90 درصد موارد بیماران مبتلا به یبوست با افزایش فعالیت بدنی و مصرف مایعات کافی و مصرف مقادیر کافی فیبر (25 تا 30 گرم در روز) بهبود می‌یابند. به طور کلی افراد مبتلا به یبوست شدید باید آب فراوان، چای کمرنگ و میوه هایی مانند آلو، انگور، انجیر و گلابی بیشتر مصرف کنند و به پیاده روی، تحرک بیشتر و فعالیت توجه داشته باشند.
برای پیشگیری از این عارضه فعالیت بدنی مرتب روزانه، پیاده‌روی، جویدن مناسب غذا، نخوردن غذا قبل از گرسنگی، با آرامش غذا خوردن، خوردن مایعات گرم توصیه می‌شود

 

مطالب فوق توسط پزشکان و گروه علمی همراه سلامت بررسی و تایید شده است . همراه سلامت سامانه مراقبت شخصی برای تمام مردم ایران می باشد .
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت "از متخصص بپرس" پرسش های خود را مطرح کنید یا نظریات و تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارید .

همراه سلامت, همکار سلامت, پزشک آنلاین, بهترین پزشکان, بیخوابی, تله مدیسین, کم خوابی, درمان, کاهش وزن , سلامت, یبوست

یبوست و راهکارهای درمانی

همراه سلامت, همکار سلامت, پزشک آنلاین, بهترین پزشکان, بیخوابی, تله مدیسین, کم خوابی, درمان, کاهش وزن , سلامت, یبوست



 

پیوندها

دانش همراه سلامت